Hvordan bli modell


Foto5.no søker nye modeller til photoshoots for profilering og utvikling av portfolioer. For deg kan dette være en ypperlig mulighet til å utvikle din stil og teknikk, og samtidig skaffe deg gode profesjonelle bilder til din portfolio, helt uten kostnad.

Som modell hos Foto5.no vil du gjøre photoshoots for å få trening, og du kan også gjøre photoshoots på oppdrag for klienter. Photoshoots for treningsformål kalles ofte for TFP-shoots (TFP=Time For Prints). Etter en periode med avtalt antall slike trening-shoots, kan du bli vurdert som freelance modell hos en av våre samarbeidspartnere.

TFP er en vanlig samarbeidsform mellom fotografer og modeller over hele verden, hvor man jobber sammen for å trene og etablere referanser og portfolioer. Både nye og erfarne modeller benytter TFP-shoots med samme formål. For nye modeller er det en mulighet til å leve ut modelldrømmen, og for enkelte er det til og med starten på en karriere som modell.

De beste ferdige bildene fra TFP-shootene sendes elektronisk til deg ca. 2-3 uker etter shooten. Du skal ikke betale noe for for TFP-bilder. Reisekostnader vil normalt også dekkes av Foto5.no eller av klienten. Når bildene fra TFP-shooten er ferdige kan du fritt benytte dem til egne formål, så lenge de ikke modifiseres eller selges, og så lenge en referanse til fotografen oppgis sammen med bildet.

Hvis du benyttes i kommersielle oppdrag, får du et honorar på opptil 30% av netto fortjeneste. Dette skjer etter at bildene er ferdig og levert til klienten.

Photoshootene gjøres med profesjonelt utstyr og lysrigg i Foto5.no sitt fotostudio i Kristiansand, eller på lokasjon utendørs. Ved kommersielle oppdrag velges i noen tilfeller klientenes lokaler (for eksempel butikk, handlesenter, produksjonslokale og så videre).

Dersom du er interessert i å vurderes som modell, fyll ut skjemaet nedenfor og legg ved noen gode bilder av deg selv. Du bør velge minst ett bilde som viser ansiktet ditt tydelig, og ett som viser kroppsfiguren din. Dersom nettopp DU blir valgt, vil du bli kontaktet om en gratis testshoot hos Foto5.no.


Ja takk, jeg ønsker å bli vurdert som modell hos Foto5.no

Søknad for modeller
* (obligatorisk felt)


Bilder av modellen


Godkjente filtyper: doc,pdf,gif,jpg,jpeg,png.
Maksimum filstørrelse: 20mb.
Kundesamtykke for å behandle informasjon (GDPR)
Vi trenger ditt samtykke for å kunne kontakte deg på enten epost eller telefon. Dine opplysninger blir kun lagret i vår database og blir ikke delt med noen andre selskaper uten at vi tar kontakt med deg først. Det er kun informasjonen og vedleggene i dette skjemaet som blir lagret. Dersom du ved en senere anledning ønsker at noe av dette skal slettes, kan dette gjøres ved å kontakte oss via vår hjemmeside eller via epost.